Upp till 1 Gbit/s ingår i hyran!


AF Bostäder ser snabb bredbandsuppkoppling för hyresgäster som en nödvändighet och en självklarhet. Det är en infrastruktur som varje hyresgäst ska ha tillgång till, på samma sätt som vatten och värme. Bredbandet är mycket enkel att använda, det krävs ingen registrering och tjänsten är språkoberoende. Bredbandslösningen ingår i hyran.

Så här kommer du igång med ditt bredband

  1. Anslut datorn till nätuttaget med nätverkskabel. Använd vänster uttag.
  2. Testa att anslutningen fungerar.


Support

Kontakta Bredbandssupport 046-12 20 22 vardagar 08.00-19.00, helger 10.00-14.00.

Om ditt uttag aldrig varit aktiverat

Då aktiverar du uttaget enligt nedan:

  1. Anslut datorn till nätuttaget med nätverkskabel. Använd vänster uttag.
  2. Starta webbläsaren och skriv in en www-adress.
  3. Du omdirigeras automtiskt till en registreringsportal.
  4. Följ angivna instruktioner.


Mer information

  • Som standard ingår ett IP-nummer för varje uttag i varje rum. Vill du ha fler får du ordna det med en bredbandsrouter så att flera datorer delar på ett IP-nummer.
  • Surfar du trådlöst? Det krävs anslutning med nätverkskabel för att nå upp till 1 Gbit/s. Har man bredbandsrouter med begränsningen 54 Mbit/s så får man inte högre kapacitet. För att få högre kapacitet måste man använda nätverkskabel mellan datorn och nätverksuttaget eller köpa ny router. Det finns dock ingen router som klarar 1 Gbit/s i dagsläget. De mest kraftfulla routrarna på marknaden klarar idag upp till cirka 450 Mbit/s.
  • Kommer du inte upp i 1 Gbit/s? Kontrollera nätverkskortet, klarar det 1000 Mbits/s? Kom ihåg att även bredbandsrouter begränsar din hastighet om du använder en sådan.
  • Det finns ingen begränsning på hur mycket man kan ladda ner. Hastigheten minskas inte heller om man har använt en viss mängd data.

 


Senast uppdaterat 28 april, 2016