Att bo på korridor


En korridorboende beskriver hur det är att bo i en av AF Bostäders korridorer på Delphi i Lund. 

"Jag får ibland frågan om jag inte tycker att det är jobbigt att bo i korridor, om jag inte har tröttnat och om det inte är stökigt. Jag kan erkänna att när jag flyttade var det precis dessa saker som jag var rädd för. För i en korridor bor alla typer av människor, så tänk om man inte trivs med någon? Men att vi är så olika är precis det som är charmen!

Vi har Elin som kör schlager-dans till all musik (house, hip hop, you name it!), Anders som fixar allt och lite till, Johanna eller Yomama som liksom namnet antyder är korridorens mamma. Alla är sig själva och de har blivit min skånska familj.  Så visst händer det att det är stökigt och att jag blir irriterad på folk, för vi bor ju faktiskt tillsammans, men det är också folk i korridoren som kramar om en och säger att man är bäst när man är ledsen.

Det är i korridoren som man ligger en hel hög i fest-soffan och delar vad som egentligen hände igår, det är i korridoren som man kollar på julkalendern tillsammans varje morgon i december och det är korridoren som väcker en på födelsedagen med sång och nybakta scones. Så ångrar jag att jag valde korridor istället för lägenhet? Nej. Kommer jag sakna dem när jag flyttar ut? Ja."

/Annika

Läs mer om korridorboende


Senast uppdaterad 13 augusti, 2015