Magasinet 15


Bo själv eller dela med kompis

Flertalet lägenheter är anpassade för en ny och växande målgrupp – studiekompisarna. Släktskapet med det traditionella korridorboendet är tydligt. Lägenheternas sovrum är i fokus och har utvecklats för att klara såväl nattvila som studier och besök. Sovrummen som i den enskilda lägenheten oftast är lika stora, mäter ca 10 kvm. De gemensamma funktionerna för entré, kök och bad har samlats på en begränsad men effektiv yta i lägenheten. Resultatet på Spolegatan 15 är kompislägenheter för främst två men ibland också för tre eller fyra kompisar där en är hyresgäst och övriga är inneboende.

Elva lägenhetstyper

Spolegatan 15 erbjuder inte mindre än elva lägenhetsvariationer. De 13 tvåplanslägenheterna med sovloft under snedtaket på plan sju, erbjuder de kanske mest spännande planlösningarna.

Övriga utrymmen

I husets övriga utrymmen finns gemensamma balkonger, lägenhetsförråd och tvättstuga. I gatuplan finns dessutom en stor invändig cykelparkering med personligt cykelställ för varje boende i huset. Mellan huskropparna anläggs en trivsam utemiljö med den i studentsammanhang obligatoriska grillplatsen.

Bostadstyper

  • 2 rum, Kompislägenhet, 37 kvm 35 st
  • 2 rum, Parlägenhet, 37-46 kvm 25 st
  • 3 rum, Kompislägenhet, 52-61 kvm 16 st
  • 4 rum, Kompislägenhet, 74 kvm 1 st

2 rum, Kompislägenhet, 37 kvm


Senast uppdaterad 24 november, 2014