Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Visning av Dammhagen

16 januari, 2015

Idag, den 16 januari 2015, visade vi upp Dammhagen för medarbetare, samarbetspartners och blivande hyresgäster. Vi fick jättefint väder och kunde kosta på oss en varm korv med bröd på innergården.

Vi påbörjade byggandet av Dammhagen i augusti 2013 och nu står det åtta våningar höga huset färdigt. Sammanlagt blir det bostäder till 197 studenter. De första hyresgästerna flyttade in i tisdags och de sista (i den här omgången) får sina nycklar på måndag i nästa vecka. Vi vet genom erfarenhet att det är bäst att sprida ut inflyttningarna nu i början.

Våra besökare var glada och imponerade, huset är spännande – genom utformning, läge och utseende. Det kallas redan kärleksfullt för ”Strykjärnet” och vissa tror nog att vi har fått storhetsvansinne när vi vill skapa New York-arkitektur i centrala Lund. Det är dock tomten som har bestämt formen på huset. Den bästa kommentaren vi fick var från en blivande hyresgäst som sa att ”Detta överträffar mina högt ställda förväntningar”.

Nu är det dags att förvalta och se till att hyresgästerna trivs hos oss långsiktigt. Det vi däremot måste överlämna till hyresgästerna själva är att skapa den speciella atmosfären för Dammhagen, så måste det vara.