Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Pehr Andersson ny ordförande för AF Bostäder

16 februari, 2016

Under måndagskvällen valdes Pehr Andersson till ny styrelseordförande för Akademiska Föreningens (AF) Bostäder i Lund. Pehr tar över ordförandeskapet efter Anders Dellson.

Pehr Andersson är idag näringslivsdirektör för Malmö stad. Tidigare har Pehr varit VD för Scandvision och han har arbetat i såväl IT-verksamheter som i reklambranschen. Pehr har också stor erfarenhet av studentlivet i Lund genom nations- och karnevalsengagemang. 
- Det ska bli mycket spännande att få delta i utvecklingen av AF Bostäder. AF Bostäder är en   viktig   aktör, både för studenter,  Lunds universitet och kommunen. Det är viktigt att vi behåller initiativet i expansionsfrågor samtidigt som vi vårdar stiftelsens finanser på bästa sätt, säger Pehr Andersson. 

Anders Dellson, till vardags VD på Innovation Skåne, lämnar ordförandeposten i AF Bostäder efter sex händelserika år. Företaget har under Anders tid i styrelsen färdigställt cirka 500 studentbostäder, skapat förutsättningar för ytterligare 1500, genomfört en unik fastighetsaffär genom en tredimensionell fastighetsbildning på studentbostadsområdet Sparta och rekryterat en ny VD. 
– Jag är mycket nöjd med min tid som ordförande. Det har varit spännande år, både genom AF Bostäders verksamhet, och kontakten med studentvärlden. Jag tror att Pehr kommer att förvalta detta på bästa sätt. Själv går jag när det är som roligast, säger Anders Dellson.

Pehr Andersson tillträder formellt som ordförande den 1 mars 2016.