Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Hög målsättning för minskad klimatpåverkan

27 april, 2018

AF Bostäder har undertecknat en avsiktsförklaring inom Borgmästaravtalet för energi och klimat. Som medlem i Lunds Klimatallians vill vi vara med och visa vägen mot ett fossilfritt och klimatanpassat samhälle.

Syftet med borgmästaravtalet är att visa att städer runt om i världen är beredda att gå före och överträffa EU:s klimatmål. Drygt 7000 städer över hela världen har skrivit under, och Lunds kommun är en av dessa.

Lunds kommun har satt ett ambitiöst delmål att utsläppen av växthusgaser ska halveras inom kommunen från 1990 till 2020. Till 2030 ska minskningen vara 80 procent. Men för att nå sina högt uppsatta mål behöver de hjälp från de lokala företagen, och det är här AF Bostäder klimatarbete kommer in.

Genom aktivt klimatarbete och samverkan kommer AF Bostäder att bidra till minskade klimatutsläpp. Läs mer om våra hållbarhetsmål här.