Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Premiär! Tvättmedelsfria tvättstugor!

21 september, 2018

AF Bostäder öppnar två nya tvättstugor på Vildanden där studenterna kan tvätta med superrent vatten – helt utan kemikalier.

AF Bostäder försöker ständigt hitta nya sätt att säkerställa ett hållbart boende och minimera miljöpåverkan. Fredagen den 28 september 2018 invigs två nyrenoverade tvättstugor på Ällingavägen 14 och 16, där studenterna tvättar endast med vatten. Låter kanske otroligt, men det är sant. Och det funkar!

I tvättstugorna omvandlas vanligt kranvatten till ett speciellt ultrarent vatten som tvättar rent (ja, rengöringseffekten är testad och bevisad) och är allergivänligt. Det kalla avjoniserade vattnet gör tvätten ren, mjuk och skön, helt utan tvätt- eller sköljmedel. Textilierna torkar snabbare vilket medför mindre energiförbrukning.

Tvätten blir lika ren, vi sparar energi och det blir noll utsläpp i sjöar och hav!