Tre snabba frågor till bomben Hanna

8 oktober, 2018

Varje år har vi förmånen att välkomna en ny bostadsombudsman (studenternas förtroendevalda representant) till AF Bostäder. Hanna Lundström är bomb hösten 2018 - våren 2019.

1. Hej Hanna! Vad tror du kommer att bli roligast under ditt år som bomb?

Posten som bostadsombudsman innebär att jag får vara med och ta del av många olika delar inom Lunds studentliv. Jag får inblick både till nationernas, kårernas, universitets och kommunens verksamheter, framförallt då i bostadsfrågan. Att kunna påverka Lund och det studentliv jag älskar så mycket känns absolut roligast. Utöver det tycker jag det är både lärorikt och intressant att få vara med och sitta i både styrelsen och ledningen för AF Bostäder. Som student är det inte riktigt något jag haft möjlighet att vara med om tidigare.

2. Bostadssituationen i Lund kan vara svår för studenter, vad är dina tankar om detta?

Trots att bostadssituationen är svår, så har Lund ändå fler verktyg för att hantera den än vad många andra städer har. Någon som är helt ny i Lund kan hitta ett förstahandskontrakt relativt fort, om inte direkt till terminsstart så ofta inom en till två terminer. För AF Bostäders del försöker vi göra allt vi kan för att så många som möjligt ska hitta tryggheten i ett eget hem. Däribland vårt novischlotteri för att hjälpa de som flyttar hit utanför pendlingsavstånd och vårt fortsatta arbete med att bygga fler och bättre studentbostäder. Utöver AF Bostäder så har Lund även sin fantastiska fördel i att ha både nationer och kårer som på olika sätt arbetar för att stödja bostadssituationen.

3. Har du några tips/råd att ge till alla som bor hos AF Bostäder?

Något det tog mig ett tag att förstå var att korridorslivet, hur stökigt det än kan vara, också kan vara alldeles, alldeles underbart. Så mitt tips till er som bor i korridor - passa på! Lär känna dina korridorsgrannar - din nästa respektive eller din nemesis för livet kan finnas bland dem. För att undvika det sistnämnda rekommenderar jag också att städa efter dig.

Mer om tjänsten som bostadsombudsman! =>