Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Ökad rörelseglädje med Lundaloppet 2019

6 maj, 2019

Det har blivit en årlig tradition att AF Bostäder sponsrar ett stort antal studenters deltagande i Lundaloppet. Ett initiativ som uppskattas och de 500 gratisplatserna tog slut på 26 timmar!

Fysisk aktivitet gör underverk för till exempel välmående, koncentrationsförmåga och inlärning. Ett sätt för AF Bostäder att uppmuntra studenterna till ökad rörelseglädje och ett aktivt liv är att bjuda in till Lundaloppet, ett årligt motionslopp som arrangeras av IFK Lund. Deltagarna väljer själv om de vill springa/gå 5 eller 10 kilometer på en bana som slingrar sig genom Lunds stadskärna.

Lundaloppet är ett populärt lopp som i år slog rekord med 7735 anmälda! 2018 fördubblade AF Bostäder antalet anmälningar från 250 till 500 st, och så även i år (2019). Efterfrågan på gratisplatser var stor bland våra hyresgäster. Efter endast 26 timmar, hade samtliga platser tagit slut. Av de 500 anmälda kom 298 st till start. Alla belönades med en snygg ÖKA funktionströja från AF Bostäder.