Bomben Hanna tackar för sig

28 juni, 2019

Ett år går så fort, och nu är det dags för bostasombudsmannen ht18/vt19 att tacka för sig. Men, innan hon lämnar sin post hinner vi med ett par snabba frågor.

Vad har varit det bästa med att vara bostadsombudsman?

Att säga exakt vad det är som varit det bästa med mitt år som bostadsombudsman är otroligt svårt - hela året har varit fyllt av nya erfarenheter och upplevelser som jag inte hade haft möjlighet till annars. Något som jag fått upp ögonen för lite extra är dock det samarbete AF Bostäder har med andra studentbostadsföretag om i landet. Det har varit väldigt intressant och spännande att få vara med på olika konferenser och lära mig mer om själva branschen i sig, om hur andra städer resonerar kring studentbostäder och varför vissa saker är på ett visst sätt. Arbetet med AF Bostäder och insikten i både styrelse och ledning har varit oslagbart, men omvärldsanalysen som följt av att prata med kollegor över hela Norden har varit häftig i sig.

Vad har varit mest utmanande för dig under året som bostadsombudsman?

Jag har lärt mig så enormt mycket av att sitta som bostadsombudsman, både smått och stort - till exempel hur en styrelse fungerar, hur man hanterar ärenden till vår bostadsnämnd och hur man samarbetar bäst med nära kollegor så som presidiet (AFs presidie). Ofta har mitt arbete som bostadsombudsman varit väldigt varierat, vilket såklart är det som lockar med posten, men som också kan leda till att man plötsligt har en hel del flygande bollar att hålla rätt på. Jag är otroligt glad att få ha varit med och representerat AF Bostäder under detta året, men lämnar nu över med detta ansvar med glädje till nästa bomb!