Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Studenterna flyttar in på Marathon

15 augusti, 2019

Äntligen har de första studenterna flyttat in på nybyggda Marathon! Det ståtliga höghuset på Tunavägen 33 öppnade sina dörrar för studenterna idag och vi hade förmånen att välkomna drygt 100 Lundastudenter till sitt nya boende.

Regnmolnen låg tungt över Lund denna augustidag när de första lundastudenterna flyttade in på Marathon. Det första huset som blev klart för inflyttning är åttavåningshuset på Tunavägen 33, bostadsområdets allra högsta. De övre våningarna ger storslagen utsikt över Lund, hela vägen bort till Öresundsbron.

Vid entrén välkomnas besökarna av konstnären CO Hulténs vackra fasadmosaik, bevarad från byggnaden som tidigare fanns på tomten. Ett färgglatt inslag på den tegelröda fasaden.

På innergården finns cykelställ med durumtak och uppmärkta cykelplatser för de boende.

Utemiljön håller fortfarande på att finputsas och finala åtgärder utförs på området. Inflyttning sker etappvis och om cirka en månad är samtliga boende inflyttade på området.

Välkomna till Lunds eget Marathon!

Om Marathon

Den stora nybyggnationen i korsningen Tornavägen/Tunavägen är snart klar, AF Bostäders första helt nybyggda kvarter sedan 70-talet. Bostadsområdet Marathon består av 256 studentbostäder som ger plats åt 370 lundastudenter. Merparten av lägenheterna är ettor, men det finns även ett stort antal kompislägenheter för 2 eller 3 kompisar. Marathon är ett pulserande område färgat av grönska, rörelse, möten, umgänge och livet på och med cykel.