Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

AF Bostäder är en cykelvänlig arbetsplats

23 september, 2019

Vi är stolta och glada över att ha vunnit priset för ”Årets cykelidé 2019”, i tävlingen Cykelvänlig Arbetsplats. En tävling arrangerad av Lunds kommun, där företag i Lund uppmanas till att främja cykling på arbetsplatsen.

År 2019 är första året som Lunds kommun arrangerar tävlingen. Tävlingen har tre nivåer, där företaget kan få en till tre stjärnor, beroende på hur många kriterier som uppfylls. Målet med tävlingen är att ge bättre förutsättningar till att cykla, både i tjänst och till jobbet.

Vi vann! 

I årets tävling fanns två kategorier: ”Lunds cykelvänligaste arbetsplats” och ”Årets cykelidé”. AF Bostäder fick pris för ”Årets cykelidé 2019”. Med motiveringen: ”AF Bostäder har visat på extra stor kreativitet när de har tagit ett samlat grepp om sina cykelrelaterade insatser.” 

Under året har vi arbetat för att förenkla för medarbetare att välja cykeln istället för bilen under arbetstid. Alla medarbetare har tillgång till tjänstecyklar, inomhusparkering och hjälm. Målet är att samtliga kortare resor (mindre än 5 km) ska ske via cykel eller annat hållbart transportmedel. Dessutom har vi under året arrangerat frisvårdsaktiviteter med fokus på cykling.

Vi är glada, men inte nöjda. Arbetet för mer hållbara resor fortsätter såklart.

Diplom Cykelvänlig arbetsplats 2019