Tre snabba frågor till bomben John

30 september, 2019

Varje år har vi förmånen att välkomna en ny bostadsombudsman (studenternas förtroendevalda representant) till AF Bostäder. John Gren Vingstedt är bomb hösten 2019 - våren 2020.

1. Hej John! Vad tror du kommer att bli roligast under ditt år som bomb?

Posten som bostadsombudsman innebär att jag får inblick i både nationernas, kårernas, universitets och kommunens verksamheter, framförallt då i bostadsfrågan. Roligast känns det att få möjligheten att sitta med i både styrelsen och ledningen för AF Bostäder. Det är en fantastisk organisation på många vis, och att få nya erfarenheter ser jag som både intressant och spännande. 

2. Bostadssituationen i Lund kan vara svår för studenter, vad är dina tankar om detta?

Även om bostadssituationen är svår så är det ändå möjligt att inom rimlig tid hitta i alla fall en tillfällig bostad. AF bostäder har relativt snabba köer, och ett konkret tips är att direkt ställa sig i bostadskön när man blivit antagen. För AF Bostäders del försöker vi göra allt vi kan för att så många som möjligt ska hitta tryggheten i ett eget hem. Däribland vårt novischlotteri för att hjälpa de som flyttar hit utanför pendlingsavstånd och vårt fortsatta arbete med att bygga fler och bättre studentbostäder. Utöver AF Bostäder så har Lund även sin fantastiska fördel i att ha både nationer och kårer som på olika sätt arbetar för att stödja bostadssituationen.

3. Har du några tips/råd att ge till alla som bor hos AF Bostäder?

Skaffa hemförsäkring! Det är A och O för det egna skyddet ifall att något skulle inträffa, exempelvis en olycka utomlands, att man trillar på cykeln eller att man blir bestulen. Skaffa Skaffa!! 

Mer om tjänsten som bostadsombudsman! >>