Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Tre snabba frågor till Bomben Maria

15 september, 2020

Varje år har vi förmånen att välkomna en ny bostadsombudsman (studenternas förtroendevalda representant) till AF Bostäder. Maria Sander är Bomb hösten 2020 - våren 2021.

1. Hej Maria! Vad tror du kommer att bli roligast under ditt år som Bomb?

Det roligaste kommer nog att vara att jag får så bra inblick i både studentlivet och AF Bostäder. Som Bomb sitter jag i styrelsen och är med på ledningsmötena på AF Bostäder och får delta i eller driva egna mindre projekt. Det är en chans som är få förunnad medan en fortfarande är student. Utöver det sitter jag med i Akademiska föreningens presidium som har hand om AF:s dagliga verksamhet. Det känns fantastiskt kul och spännande att få ägna mitt kommande år åt detta!

2. Bostadssituationen i Lund kan vara svår för studenter, vad är dina tankar om detta?

Att få en bostad är självklart påfrestande för många, men det löser sig till slut! AF Bostäder har många olika boenden som är reserverade till novischer, och de som inte lyckas få en bostad via novischlotteriet här brukar få något inom några månader. Förutom AF Bostäder finns det många nationer som erbjuder bostäder och har novischlotterier i samband med terminsstarten. Dessutom åker många studenter iväg på utbyte och hyr då ut sina bostäder i andra hand, och det är ett bra tillfälle att få känna på hur du trivs i en viss bostad innan du får ett förstahandskontrakt. Jag har varit i Lund i fem år och aldrig hört om någon som behövt avbryta sina studier eftersom de inte hittat bostad. Så försök att inte stressa upp dig, det ordnar sig alltid!

3. Har du några tips att ge till de som bor hos AF Bostäder?

Att bo på AF Bostäder är ett ypperligt tillfälle att få lära känna studenter utanför din utbildning – vare sig du bor i korridor eller lägenhet. Bostadsområdena på AF Bostäder har flera gemensamma områden där du kan hänga med både kompisar och träffa dina grannar. Ta vara på det!

Läs mer om tjänsten som bostadsombudsman.