Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Stopp för större fester hos AF Bostäder

24 september, 2020

På senare tid har det arrangerats otillåtna fester på AF Bostäders bostadsområden. Därför har vi beslutat att öka närvaron av väktare på våra bostadsområden.

Vi förstår att längtan efter sociala tillställningar är stor. Men de allmänna utrymmena på våra områden (lokaler, gårdar och grönytor) är inte anpassade för större tillställningar.

Att samlas många personer på dessa platser kan innebära en katastrof vid brand eller olycka. En brand kan utvecklas obemärkt och mycket snabbt.

Festerna har också orsakat ett stort antal störningar, nedskräpning samt stora och kostsamma skador. Vi ber därför våra boende att respektera sina grannars hemmiljö, den gemensamma boendemiljön och det arbete som bovärden lägger ner på att sköta om bostadsområdet.

Enligt hyreskontraktet är hyresgästen ansvarig för både sina egna handlingar och för sina gäster. Regelbrott kan leda till att en förlorar sitt hyresavtal – även om skador eller störningar orsakats av gästerna.

Observera också att det fortfarande är förbjudet i Sverige att ordna sammankomster för fler än 50 personer (läs mer på polisen.se). Vi ber våra boende att ta sitt ansvar för att förhindra spridning av covid-19, respektera vår hårt arbetande vårdpersonal och skydda riskgrupperna. Håll avstånd och avstå från att arrangera folksamlingar.

Upplever du störningar eller vill ha hjälp att avstyra en fest på ditt bostadsområde, kontakta din bovärd. Sker störningen utanför ordinarie öppettider, kontakta vår fastighetsjour på telefon 046-30 74 26.