Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Så hanterar du obehöriga besökare

5 oktober, 2020

Vid ett par tillfällen har obehöriga personer utgett sig för att vara hantverkare, brandinspektörer eller liknande för att bli insläppta i våra fastigheter och bostäder. För att du ska känna dig trygg i din bostad har vi strikta regler för besök som rör fastigheten. Därför vill vi gärna förklara vad som gäller och hur du kan agera om något känns osäkert.

– Det är din bostad det handlar om – där bestämmer du. Vid minsta tvekan har du alltid rätt att neka en person tillträde till din bostad eller din fastighet.

– Våra medarbetare, behöriga entreprenörer och hantverkare har egen nyckeltagg. Hjälp aldrig en person utan sådan tagg att komma in i fastigheten eller din bostad.

– Våra medarbetare och samarbetspartners är skyldiga att legitimera sig. Du har alltid rätt att få se en legitimation. Om du får se en legitimation men det ändå känns osäkert kan du alltid kontakta din bovärd och be om råd innan du släpper in någon. Utanför ordinarie arbetstid kan du kontakta Securitas. Om en obehörig person insisterar på att få komma in, kontakta Polisen på telefon 114 14. Upplever du situationen akut, larma 112.

– Alla planerade besök som rör våra fastigheter sker på vardagar under dagtid, om inget annat har meddelats i förväg.

– Vid planerade reparationsarbeten, besiktningar och liknande får du alltid information i förväg om vad som ska göras och när din bostad behöver vara tillgänglig. Släpp inte in oannonserade besökare.

– Det är endast akuta åtgärder, till exempel vattenläckor, som utförs oannonserat eller på kvällar och helger.

– Din bovärd rör sig ofta ute på våra bostadsområden och finns nära till hands. Förhoppningsvis känner du igen bovärden, annars hittar du både foto och kontaktuppgifter på Dina sidor på vår webbplats.

– Har du varit med om att någon obehörig försökt få tillträde till din fastighet eller bostad, hör av dig till din bovärd och berätta!