Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

AF Bostäder är Lunds cykelvänligaste arbetsplats 2020

27 oktober, 2020

Vi är stolta och glada över att ha vunnit Lunds kommuns tävling Cykelvänlig arbetsplats! AF Bostäder vill ge medarbetare goda förutsättningar, inspirera till val av hållbara transporter och med engagemang bidra till en cykelkultur.

Cykelvänlig arbetsplats är Lunds kommuns utmärkelse för arbetsgivare som underlättar för anställda att cykla. Årets vinnare är AF Bostäder och motiveringen lyder:

”AF Bostäder har återigen visat på ett gediget och ändlöst engagemang. Inte endast uppfyller AF bostäder 18 kriterier och alla tre möjliga stjärnor, utan AF Bostäder har även drivit ett större arbete kring hållbara transporter. AF Bostäder jobbar aktivt för att skapa en cykelkultur på arbetsplatsen och goda möjligheter för medarbetarna. Detta arbete ska ses som en solklar inspiration.”

Under 2020 har vi exempelvis erbjudit samtliga medarbetare cykelservice-på-jobbet och mountainbike som friskvårdsaktivitet. Vi har investerat i fler elcyklar till kontoret, haft workshops om fossilbränslefria transporter och satt upp skyltar med uppmuntrande budskap kopplat till cykling intill nyckelskåp och hylla för cykelbatterier.

AF Bostäder deltog även 2019 och tilldelades då pris för ”Årets cykelidé” med motiveringen: ”AF Bostäder har visat på extra stor kreativitet när de har tagit ett samlat grepp om sina cykelrelaterade insatser.”

Det finns stora fördelar i att arbeta med cykelfrågan, för medarbetares hälsa och för minskat klimatpåverkan. Vi är stolta och glada för att vi har medarbetarna med på tåget (eller cykeln...) och vi kommer fortsätta att arbeta aktivt även nästa år.