Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
Vinterinspirerad fotokonst

Vinnare i tävlingen vinterkonst 2021

2 mars, 2021

Tack för alla isiga och coola bidrag till fototävlingen! Här är de tre vinnande bidragen och deras bildbeskrivning. Stort grattis!

Första pris: I soluppgången mellan Sagoeken o Proto

Tanken med bilden var att ta tillfället i akt när Lund en morgon bjöd på -14° och sol. Dock blev vi alltför ivriga med fotograferingen och råkade låsa ute oss, stort tack till vår bovärd Patrik på Proto som snabbt kunde hjälpa oss in igen.

Andra pris: Chinese ink painting

The soft texture and the purity of the colour of the snow makes me think about the Xuan paper, a special paper made for traditional Chinese ink painting. This genre of art form only use black ink to paint the objects on white paper by controlling the thickness and the shade of the lines to obtain an effect that is similar to the impressionism. Sometimes the traditional Chinese calligraphy will be in the artworks. My artwork is an altered version of Chinese ink painting of bamboo using snow as the paper with its Chinese character "竹" written on the bottom right corner.

Tredje pris: Isbubbla

SVT-nyheter tipsade mig om såpbubblor i minusgrader. Diskmedel, vatten och ett papperssugrör är allt som behövs för att skapa MAGISKA mönster. Och ja, jag har fått halva min korridor att gå ut i morgontofflorna på en frusen balkong för att tillsammans skapa denna flyktiga konst!