Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
Porträttbild på bostadsombudsmannen August i ett gladrum med hyllplan i bakgrunden.

Tre snabba frågor till den nya Bomben August

9 juli, 2021

Varje år har vi förmånen att välkomna en ny bostadsombudsman (studenternas förtroendevalda representant) till AF Bostäder. August Lindberg är Bomb hösten 2021 - våren 2022.

1. Hej August! Vad tror du kommer att bli roligast under ditt år som Bomb?

Det jag ser fram emot mest är att få en så blandad inblick i AF Bostäders arbete och övriga studentlivet. Bomben är involverad i flera delar av AF Bostäders verksamhet, från styrelsen till hållbarhetsprojekt. Det ska bli väldigt spännande att arbeta så brett med en så stor aktör inom studentlivet som AF Bostäder. Som Bomb så rör jag mig även i Akademiska föreningen som en av dess presidialer och jag ser därför också fram emot att få en fördjupad inblick i studentlivet. Sammantaget är jag väldigt glad över att få spendera det kommande året som Bomb!

2. Bostadssituationen i Lund kan vara svår för studenter, vad är dina tankar om detta?

Det kan såklart vara väldigt stressande, framförallt för nya studenter, att hitta en bostad i Lund. AF Bostäder försöker underlätta med novischlotteriet och enkla processer för de hyresgäster som åker på utbyte och vill hyra ut i andrahand, samt att fortsätta expandera sitt bestånd. Sedan tror jag det är viktigt att trycka på att det finns många aktörer i Lund som erbjuder studentboende, till exempel nationerna, och att det är en situation som alla bostadsförmedlare är måna om att lösa. I slutändan brukar det gå att få boende i Lund inom ett par månader, även om vägen dit innebär att sova på någons soffa eller vara inneboende i Eslöv, så mitt tips till nya studenter är att inte vara allt för stressade!

3. Har du några tips att ge till de som bor hos AF Bostäder?

Den som bor på AF Bostäder har tillgång till mer än bara sitt korridorrum eller sin lägenhet. Till exempel finns bo.nus som ger rabatter på bland annat gymkort och biobesök för alla hyresgäster. Det finns också väldigt trevliga utemiljöer på bostadsområdena med grillar, pingisbord och boulebanor som passar utmärkt för att hänga med kompisar eller lära känna sina grannar. Ta till vara på det!