Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

Vi presenterar Hippocampus – och bästa tänkbara invigning: Studenterna flyttar in!

9 september, 2021

På Kämnärsrätten bygger AF Bostäder en ny, grön och långsiktigt hållbar stadsdel för studentbostäder. Bit för bit förvandlas Kämnärsrätten till Sveriges mysigaste campusområde, och nu står det tredje kvarteret av sju – Hippocampus – klart med plats för 253 studenter. Tårta och bubbel i all ära, men bästa tänkbara invigning är att få se studenterna flytta in.

AF Bostäder – och Lund – befinner sig i en expansiv fas sett till nyuppförda studentbostäder. Under 2019 färdigställde AF Bostäder Marathon i hörnet av Tornavägen och Tunavägen samt Proto och Sagoeken på Kämnärsrätten, tre områden med plats för totalt 852 studenter. Nu står även Hippocampus klart och parallellt fortgår satsningarna på Kämnärsrätten med återstående kvarter.

– Efterhand som våra visioner för Kämnärsrätten får liv stärks vi allt mer i vår tro på hur studentbostadsbristen ska betraktas, säger Henrik Krantz, VD på AF Bostäder. Vi har till uppgift att locka kommande generationer av studenter till Lunds universitet och Lunds studentliv. Därför baserar vi våra satsningar på ett samhällsbyggarperspektiv där vi främjar en hållbar utveckling både för studentlivet och för hela Lund. I våra visioner ryms inga kortsiktiga och billiga lösningar, i stället planerar vi långsiktigt hållbara kvarter som del av attraktiva stadsdelar, där studenter och Lundabor kan få en bra framtid tillsammans.

Hippocampus är ett varierat och trivsamt kvarter med plats för 253 studenter. Fyra huskroppar i skiftande form och höjd ramar in den grönskande gården. Lägenheterna på 1–4 rum är utformade för bästa tänkbara studentliv och utrustade med bland annat induktionsspisar. De största bostäderna kan stoltsera med egen diskmaskin. Det högsta huset bjuder på en av Lunds högsta utsiktspunkter – perfekt för visionärer.

– Långsiktig hållbarhet är ett fundament i allt vi gör, och Hippocampus är inget undantag, säger Henrik Krantz. Området följer kraven i Miljöbyggnad Silver med bland annat sunda materialval, gröna ytor och låg energiförbrukning. Hela kvarteret är genomtänkt för livet på cykel och längs med de nya kvarteren löper ett grönskande stråk med utegym, boulebana, grillplatser och mycket mer.

– Hippocampus är döpt efter ett område i det limbiska systemet i hjärnan – betydelsefullt för både minne och lokalsinne, och användbart för alla som vill lära sig nya saker, utforska ny mark eller bara hitta hem. Nu njuter vi av att se alla förväntansfulla studenter flytta in. Att få hälsa alla välkomna är det bästa vi vet. Det blir ett minne för livet, säger Henrik Krantz.

Fakta Hippocampus studentbostäder

  • Följer kraven i Miljöbyggnad Silver
  • Antal lägenheter: 137
  • Antal boende: 253
  • Lägenhetstyper: 1–4 rum och kök på 25–80 m2
  • Snitthyra cirka 3 500 kr per person