Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Nyrenoverat på Tomegapsgården

19 oktober, 2021

Sommaren 2020 renoverade vi korridorboendet på Tomegapsgatan 15 i retrostil och i somras var det dags för hus 13. Nu kan studenterna glädjas åt nyrenoverade korridorkök, korridorer, trapphus och entré.

Tomegapsgården är vårt minsta och äldsta studentbostadsområde centralt beläget mitt i Lunds kulturkvarter. De två gathusen, som färdigställdes 1952, rymmer 34 st korridorrum och 17 st enrumslägenheter. Sommaren 2020 och 2021 har husen genomgått en omfattande inre renovering. Utgångspunkten var att bevara och förädla husens attribut, vilket landade i en klassisk 50-tals stil.

Trapphuset har fått en träpanel, tidstypiska detaljer har bevarats och varje korridor och korridorkök har fått sin egen retroinspirerade färgsättning i rosa, blå och turkosa. Inredningen i de gemensamma utrymmena är återbrukade möbler i 50-tals stil.

Vi vill passa på att tacka studenterna för tålamodet under renoveringen och hoppas att ni kommer trivas riktigt bra i den nya fina hemmiljön.