Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Ny hyra 2022

12 november, 2021

Efter förhandling med Hyresgästföreningen justerar vi hyrorna för 6 000 studentbostäder med ca 1,9 % från årsskiftet.

Årets förhandling med Hyresgästföreningen har nu resulterat i en höjning med ca 1,9% från den 1 januari 2022. Årets höjning ligger i linje med de senaste årens hyresjusteringar och möjliggör fortsatt stora satsningar på underhåll av bostäderna.

- Med en jämn hyresutveckling på runt två procent får vi möjlighet att ta itu med det äldre beståndets många behov, säger Henrik Krantz, VD för AF Bostäder.

Projekten på underhållssidan är många, långa och ofta stora. Ett exempel är byte av avloppsstammar som sker på Delphi i norra Lund. Ett annat exempel är fönsterbyte på Sparta.

Mest iögonfallande är ändå AF Bostäders nyproduktion. Under 2022 pågår inte mindre än tre nybyggnadsprojekt på Kämnärsrätten i norra Lund. Det är sammanlagt ca 650 bostäder som byggs med inflyttning från 2023.

- Det känns naturligtvis bra att kunna minska bristen på studentbostäder och samtidigt stärka Lund som studieort, menar Henrik Krantz.

Överenskommelsen med Hyresgästföreningen innebär också att den hyreshöjning på 2% som AF Bostäder aviserade efter förra årets strandade förhandling fastställs.

Exempel på månadshyror före och efter hyreshöjning

NH_NHSR22.JPG