Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
Sju medarbetare på AF Bostäder kring två elcyklar på Marathon

AF Bostäder är Lunds cykelvänligaste arbetsplats, igen!

14 december, 2021

Vi är stolta och glada över att ha vunnit Lunds kommuns tävling Cykelvänlig arbetsplats 2021!

Cykelvänlig arbetsplats är Lunds kommuns utmärkelse för arbetsgivare som underlättar för anställda att cykla. Det är tredje gången som AF Bostäder deltar i tävlingen. 2019 fick vi pris för Årets cykelidé och både 2020 och 2021 blev vi utnämnda till Lunds mest cykelvänliga arbetsplats! Lunds kommun motiverar vinsten på följande sätt:

”Trots framgång både 2019 och 2020 så har AF Bostäder inte nöjt sig utan fortsatt att imponera med nya insatser för att utveckla personalens möjligheter att cykla till, från och i jobbet. Med det helhetstänk som utmärker AF Bostäder är flera områden täckta. Vid personalsociala aktiviteter har cykeln varit ett självklart inslag. Medarbetare har erbjudits gratis träningspass på cykel. I verksamheten har AF Bostäder nu utökat elcykelpoolen till områdeskontoren. Nya cykelfaciliteter där medarbetare kan parkera sin cykel tryggt och enkelt har skapats. Medarbetare har uppmuntrats med tydliga budskap kring cykling, kostnadsfri cykelservice, tävlingar och erbjudandet om en gratis cykelhjälm för de som cyklar mycket i tjänsten. Återigen ser vi AF Bostäder som ett riktigt föredöme för hur en arbetsplats kan skapa goda förutsättningar för anställda att ta cykeln till och från jobbet, samt i tjänsten!”

De senaste tre åren har vi arbetat aktivt för att skapa en god cykelkultur på AF Bostäder. Vi erbjuder medarbetarna goda förutsättningar att välja cykeln framför bilen, vilket gynnar både hälsan och minskar klimatpåverkan. Under 2021 har vi till exempel haft cykelservice-på-jobbet, cyklat till Alnarp och erbjudit mountainbike och spinning som friskvårdsaktiviteter. I ett nytt fint cykelförråd kan medarbetarna parkera sin cykel och utföra enklare reparationer.

Vi är stolta och glada över att ha medarbetarna med på tåget (eller cykeln...) och kommer fortsätta arbetet under 2022.