Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
Dekorativ bild

Gå på karneval – det blir katastrofalt roligt!

19 maj, 2022

Tänk, fyra år har gått och nu är Lundakarnevalen äntligen här igen! I år blir det inte alls bra – om vi får tro programmet. I år blir det Katastrofal karneval och läge att fira missförstånd, fadäser och klavertramp. Det låter som en karneval i tiden, tycker vi, och verkligen ingenting du vill missa. Ta chansen att återigen få uppleva Sveriges bästa studentkarneval 20–22 maj i Lundagård!

Som del av AF-familjen - Akademiska föreningen, AF-borgen och AF Bostäder - är AF Bostäder Lundastudenternas eget bostadsföretag - och en naturlig del av studentlivet i Lund. Därför är AF Bostäder, precis som tidigare år, också sponsor för Lundakarnevalen 2022.

- Att komma till Lund och läsa vid Lunds universitet innebär inte bara fantastiska förutsättningar för ett rikt och livslångt lärande, och början på en spännande yrkeskarriär, säger Henrik Krantz, VD för AF Bostäder. AF-familjen och studentlivet med alla sina föreningar, fritidsverksamheter, kulturyttringar, traditioner och upptåg erbjuder ett rikt socialt liv med obegränsad kreativitet, där du finner likasinnade och vänner för livet, och har fantastiskt roligt.

- Vi finns till för studenterna, de är våra uppdragsgivare, och det går inte att underskatta vilken betydelse ett attraktivt studentliv har för en universitetsstad, säger Henrik Krantz. Det är självklart att ett bostadsföretag mitt i studentlivet ska stå bakom Sveriges bästa studentkarneval!

Ända sedan 1894 har Lunds studenter vart fjärde år bjudit till karneval. Senast det begav sig kom över 400 000 besökare till Lundagård, och det lär bli minst lika välbesökt i år. Årets tema är Katastrofalkarneval som en hyllning till missförstånd, fadäser och klavertramp. Besökarna får bland annat lära känna Katastrofala Kali, Destruktiva Dante och Påhittiga Pandora.

- Lundakarnevalen är inte bara det roligaste som finns i svenskt studentliv, utan också en av de roligaste upplevelserna som finns överhuvudtaget, säger Henrik Krantz. Lunds studentliv har genom åren fått fram många av Sveriges bästa författare, komiker och artister. Ta med vänner och familj och se nästa generations underhållare, upplev karnevalståg och nöjen, och njut av vimlet.

- Vi lovar självklart redan nu att stödja karnevalen 2026. Vi vill också passa på att skicka ett illavarslande tack och en riktigt stor styrkekram till alla karnevalister och studenter. Det är tack vare er som Lund är Sveriges bästa studentstad, säger Henrik Krantz!