Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

Tre frågor till Martin Jacobsson – vår nya fastighetsutvecklingschef!

6 september, 2022

Från augusti 2022 är Martin Jacobsson ny fastighetsutvecklingschef på AF Bostäder. Martin har 20 års erfarenhet av hållbar förvaltning, byggprojektledning och fastighetsutveckling hos oss, och är mer än redo att leda vårt fortsatta arbete med hållbara och trivsamma bostadskvarter åt Lunds studenter. Vi lät Martin svara på några snabba frågor!

Hej, vad ser du mest fram emot i ditt nya jobb?

Efter många år i olika roller på företaget ska det bli spännande att få använda mina samlade erfarenheter till att styra helheten. Jag ser också fram emot att få ett större ansvar för att hjälpa mina medarbetare att utvecklas i sina respektive yrkesroller.

Vilka utmaningar står vi inför inom nybyggnation av studentbostäder?

Där vill jag gärna framhålla hållbarhetsfrågorna. Vi befinner oss i en intensiv utvecklingsfas med stor nybyggnation, samtidigt som vi har krav på oss själva att våra bostäder ska vara långsiktigt hållbara. Vi har en bra modell där vi hela tiden ackumulerar kunskap och fortsätter utmana oss själva. Varje nytt bostadsområde ska vara mer hållbart än det förra, med så låg miljöpåverkan som möjligt. Framåt kommer även samarbeten och partnerskap bli allt viktigare för att gemensamt åstadkomma stora effekter, inte minst i en komplex bransch som vår.

Hur tror du en typisk studentbostad ser ut i framtiden?

Jag tror att den i stora drag liknar de bostäder vi bygger nu, med stort fokus på bland annat trivsel, integritet, välmående, grönska, biologisk mångfald, ytor för umgänge och bastjänster inkluderade i hyran. Vi fortsätter såklart att hålla öga på vad våra kunder efterfrågar, och vilka strömningar i samhället som kan tänkas påverka hur studenter vill och behöver bo. Vår styrka är vår lyhördhet för studenternas behov, och vi ska fortsätta utveckla moderna bostäder som är omtyckta av våra kunder, som bidrar till Lunds attraktivitet som universitetsstad och där det är lätt att trivas och må bra!

Vill du veta mer om utvecklingen av våra fastigheter och studentbostäder, hör gärna av dig till Martin på martin.jacobsson@afbostader.se.