Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

Tre snabba frågor till den nya Bomben Max

15 september, 2022

Varje år har vi förmånen att välkomna en ny bostadsombudsman (studenternas förtroendevalda representant) till AF Bostäder. Max Lundberg är Bomb hösten 2022 - våren 2023.

Hej Max! Vad tror du kommer att bli roligast under ditt år som Bomb?

Det jag ser fram emot mest är inblicken i AF Bostäders arbete och Lunds svindlande studentliv. Bomben är involverad och samverkar i flera delar av AF Bostäders verksamhet, från styrelse till hållbarhetsprojekt. Pulshöjande att arbeta brett med en så stor aktör inom studentlivet som AF Bostäder. Samtidigt rör jag mig i Akademiska föreningen som en av dess presidialer. Detta medför även en fördjupad inblick i studentlivet och studentboendefrågan. Sammanfattningsvis är jag väldeligen glad och ser fram emot att få spendera det kommande året som Bomb!

Hur ser du på bostadssituationen i Lund för studenter?

Att få en bostad kan vara påfrestande, men det löser sig till slut! AF Bostäder försöker underlätta situationen för bostadssökande med allt från novischlotteri till simplare processer. Utöver AF Bostäder verkar andra aktörer i Lund som erbjuder boende, en av dessa är nationer. I slutändan brukar det gå att få boende i Lund även om vägen dit innebär att tillfälligt sova på någons soffa eller vara inneboende. Mitt bästa tips - Ta ett steg tillbaka och andas! 

Har du några tips att ge till de som bor hos AF Bostäder?

De som bor på AF Bostäder har tillgång till mer än bara sitt korridorrum eller sin lägenhet. Bostadsområdena har flera gemensamma utrymmen där du kan hänga med både kompisar och träffa dina grannar. Det är ett ypperligt tillfälle att få lära känna studenter utanför din utbildning - Ta vara på det!