Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

You have the power. Use it wisely!

8 december, 2022

Vi har fått viktig information från vårt energibolag Kraftringen: Den 9–18 december stängs kärnkraftverket Oskarshamn 3 för reparation, samtidigt som vädret blir allt kallare. Sverige står inför stor risk för hög belastning på elnätet. Läget är ansträngt.

Viktigt – vi behöver din hjälp!

Nu är det extra viktigt att vi alla hjälps åt att spara el. Du behöver inte släcka din julbelysning (om den har LED-lampor), men tänk gärna på att byta äldre glödlampor till LED, släcka när du går ut ur rummet, stänga tv, dator med mera som inte används, koka upp vatten i vattenkokare eller under lock och att tvätta fulla maskiner i så låg temperatur som möjligt. Undvik också att koppla in elradiatorer. Du hittar fler energispartips på AF Bostäders webbplats.

Vad gör du om elen stängs av?

Vid överbelastning kan kraftbolagen tvingas att tillfälligt stänga delar av elnätet. Då är det bra att vara förberedd. Du hittar goda råd hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB.se).

Tack!

Du har redan gjort underverk under höstens energisparkampanj! Alla som bor hos oss har gemensamt sparat 5,3 % el och 4,1 % vatten under oktober och november (jämfört med föregående år). Därför är vi säkra på att vi ska klara det här på bästa sätt tillsammans.

Tack för din hjälp!