Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

27 ton textilier insamlade 2022

18 januari, 2023

Under 2022 lämnade studenterna mer än 27 ton textilier i klädkärlen på AF Bostäders bostadsområden. Textilåtervinningen är både bra för miljön och ger bidrag till människor i nöd.

Insamlingen ökade med nästan ett ton jämfört med 2021. I genomsnitt lämnade varje hyresgäst hos AF Bostäder cirka 4,5 kg textilier till Human Bridge under 2022. Mest textilier samlades in i klädkärlen på Kämnärsvägen (6,5 ton) och på Ulrikedal (5,3 ton), se tabell nedan. 

Tack till alla er som skänker era kläder och textilier, istället för att slänga dem i restavfall! Med hjälp av Human Bridges textilinsamling får kläderna nytt liv och intäkterna går till biståndsprojekt.

Läs mer

NH_HB_ST.JPG.jpg

Tabellen visar antal kg insamlade textilier per klädkärl (adress).