Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

Flytta in i en nybyggd studentlägenhet på Pireus

9 februari, 2023

Den 15 februari 2023 börjar vi hyra ut de nybyggda Svanenmärkta studentbostäderna på Pireus i norra Lund.

Pireus består av fem varierade huskroppar som är fyra till åtta våningar höga, med fasader i vit och svart plåt och lekfullt dragna stuprör. De 223 studentlägenheterna ger plats för upp till 300 studenter. Här finns enrummare för dig som vill bo själv och större lägenheter som är perfekta för 2–3 vänner som vill bo tillsammans. I kompislägenheternas sovrum finns plats för både säng och studieplats.

Studentbostäderna är Svanenmärkta och lovar alltifrån låg klimatpåverkan, låg energiförbrukning, solceller, miljövänliga material, sedumtak och en sund inomhusmiljö till bra förutsättningar för livet på och med cykel.

All-inclusive

Hyrorna på Pireus inkluderar det mesta som är viktigt; internet på 1 Gb, el, värme, varmvatten, tvättmedel och personligt cykelställ. Samtidigt har vi valt bort telefon- och TV-uttag som dagens studenter tycker är mindre viktigt.

I hyran ingår också en hög bostadsstandard. Det innebär bland annat smarta förvaringslösningar, kaklade badrum med våtrumsmatta och induktionshäll i köket. Till alla bostäder hör ett eget förråd.

Uthyrningsplan

Uthyrningen sker på samma villkor som för övriga bostäder, via AF Bostäders webbplats. Eftersom inflyttningen sker vid två olika tidpunkter delas uthyrningen upp i två etapper:

  • Etapp 1: Kämnärsvägen 5, 7 och 9. Hyrs ut från den 15 februari med inflyttning 2 maj 2023.
  • Etapp 2: Kämnärsvägen 1 och 3. Hyrs ut från den 3 maj med inflyttning 1 september 2023.

Hyran och övriga hyresvillkor

En rimlig hyresnivå är alltid vårt mål i alla nybyggnadsprojekt. Pireus utgör inget undantag. Här blir hyran från runt 3 900 kronor per boende och månad och alla bostäder har tolvmånadershyra. Fullständiga hyresvillkor anges i respektive hyresavtal.

Frågor?

Har du frågor om de nya bostäderna finns ofta svaret på vår webbplats (se länkar nedan). Hittar du inte svaret där är du alltid välkommen att kontakta servicecenter via chatt.

Länkar