Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Rivning av fyrklöverhus på Kämnärsrätten


På Kämnärsrätten bygger AF Bostäder en ny, grön och långsiktigt hållbar stadsdel för studentbostäder. Bit för bit förvandlas Kämnärsrätten till Sveriges mysigaste campusområde när fyrklöverhusen ersätts med nya ändamålsenliga studentbostäder. I september 2022 påbörjas rivningen av de sista fyrklöverhusen på Kämnärsvägen 57–69 (udda nummer). I samband med rivningen behöver berörda hyresgäster evakueras.

Evakuering

Samtliga hyresgäster på Kämnärsvägen 57–69 (udda nummer) ska vara avflyttade senast den 31 augusti 2022. Rivning påbörjas den 1 september 2022. Detaljerad information skickas löpande via e-post till berörda hyresgäster.

Bakgrund

Fyrklöverhusen på Kämnärsrätten var en tillfällig lösning som blev permanent, pga. bostadsbristen i Lund. Under årens lopp har vi renoverat, gjort underhåll och insatser som inte längre kan motiveras i förhållande till kostnaderna. Byggnaderna är helt enkelt inte konstruerade för en långsiktig förvaltning. T.ex. så använder fyrklöverhusen mer än dubbelt så mycket energi som är tillåtet i dagens nybyggnadskrav.

Kontakt

Har du frågor om evakueringen, kontakta servicecenter på 046-19 15 00 eller info@afbostader.se.


Senast uppdaterad 8 februari, 2022