Nytt utrymningslarm


Hösten 2018 byter vi ut och förbättrar utrymningslarmet i korridorerna på Tomegapsgatan 13-15, Spolegatan 13 samt Kämnärsvägen 71.

Tidplan

  • Tomegapsgatan 13-15: 17 september – 2 november
  • Spolegatan 13: 22 oktober – 23 november
  • Kämnärsvägen 71: 19 november – 21 december

Tiderna är preliminära och kan komma att ändras. 

Varje etapp innehåller flera korridorer vilket gör att vi inte kommer att vara i alla korridorer samtidigt. Varje korridor kommer dock att beröras under den angivna perioden ovan.

Under delar av ombyggnadsperioden kommer magnetuppställningen av dörren in till köket att vara ur funktion. Dörren får inte ställas upp på något annat sätt utan ska vara stängd utom vid passage.

Bakgrund

Larmet kommer i fortsättningen att styras via en centralenhet som betjänar flera korridorer. Med en modern anläggning minskar antalet falsklarm och anläggningen blir mycket driftssäkrare.

De boende kommer inte att ha möjlighet att stänga av utrymningslarmet. Om det brinner ska räddningstjänsten tillkallas via 112. Vi eventuella falsklarm ska bovärd (dagtid) eller Securitas (jourtid) kontaktas för att stänga av larmet. Observera att larmet inte får sättas ur funktion på något sätt. Detta räknas som skadegörelse och reparationskostnaderna kommer att debiteras den eller de hyresgäster som har orsakat skadegörelsen.

Utrymningslarmet är avsett att varna de som vistas i korridor och kök vid en eventuell brand. Om det är rök i ditt rum är i stället avsikten att din brandvarnare ska varna dig.

För att minimera risken för bränder och onödiga larm ber vi er tänka på att:

  • Inte lämna spisen när den är i gång.
  • Inte lämna några levande ljus utan uppsikt.
  • Inte grilla på balkongen.

Tänk även på att en smutsig ugn eller brödrost kan bidra till stor rökutveckling som kan sätta igång larmet.

Kontakt

Projektledare Martin Jacobsson 
martin.jacobsson@afbostader.se 
046-19 14 62


Senast uppdaterad 16 oktober, 2018