Ny avfallshantering


En ny modern avfallsstation sk. UWS har anlagts på Sparta.

Varför bygga en ny avfallsstation?

När nybyggnation på tomten öster om Sparta påbörjas av Medicon Village (se Sparta Scheele Promenad) kommer den nuvarande avfallsstationen inte finnas kvar. Då  kommer den att ersättas med en ny modern avfallsstation sk. UWS, på gården mellan lägenheterna på Tunavägen 43-45.

När kan den börja användas?

Tidpunkten är beroende av nybyggnadsprojektet och arbeten med sopbilens körväg, men preliminärt direkt efter årsskiftet 2017/2018. Då kommer även ett nytt grovsoprum finnas tillgängligt. Till dess fungerar den gamla avfallsstationen som vanligt. Vi återkommer med mer information.

UWS

Sparta UWSDen nya avfallsstationen blir en modern variant med lättanvända inkast och underjordiska behållare sk. UWS. Själva avfallscontainrarna är helt nedgrävda. Inkasttopparna är ca en meter höga och vi kommer erbjuda fraktioner att sortera matavfall, färgat- och ofärgat glas, metall, plast, papper, kartong och restavfall.

Kontakt

Om du har några frågor får du gärna kontakta projektledare Magnus Cederberg på magnus.cederberg@afbostader.se eller 046-19 15 43


Senast uppdaterad 27 oktober, 2017