Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Ny webb för supermobila kunder

Vi är något av en pionjär vad gäller bostadsuthyrning på nätet och sedan många år är företagets uthyrning och tjänsteutbud i princip 100 % digitalt. 2015 fick webbplatsen ett välkommet lyft.

AF Bostäder jobbar sedan mer än 15 år tillbaka strategiskt med företagets it-tjänster och webbplatsen är företagets viktigaste marknadsförings- och kommunikationskanal.

– Studenter ligger alltid långt fram i sina krav på teknik, säger Monika Frank, projektledare på AF Bostäder. Därför har vi en it-strategi som säkrar både Sveriges bästa bredband i bostäderna och att alla våra administrativa tjänster är tillgängliga på nätet. All bostadsuthyrning och kontraktsskrivning är digital och vi ökar hela tiden vårt serviceutbud på nätet.

Det är välkänt att AF Bostäders kunder vill göra sina ärenden online – snabbt och enkelt. De vill inte ringa, de vill inte hälsa på, de vill surfa och de vill göra det på tider som passar deras dygnsrytm. Innan den nya webbplatsen togs fram gjordes kompletterande undersökningar.
– Genom våra analysverktyg vet vi att smarta telefoner och surfplattor har förändrat beteendet hos våra kunder, säger Monika Frank. Förr surfade kunderna hemma vid sina datorer. Nu gör de sina ärenden på nätet så fort de har tid, i busskön, i affären eller när de väntar på en föreläsning. Idag surfar majoriteten av våra återkommande besökare från en mobil enhet, och antalet ökar. Genom företaget som byggde webbplatsen har AF Bostäder gjort en enkät där hyresgäster fick svara på frågor om hur de använder webbplatsen. Det har också gjorts djupintervjuer med befintliga och blivande kunder. Kunderna har även fått enkla uppdrag att utföra på den gamla webbplatsen i syfte att studera hur de resonerar för att hitta rätt.

– Studenterna vill komma snabbt fram till service och till de funktioner de använder ofta, i första hand tvättstugebokning och felanmälan, säger Monika Frank. Det ska vara lätt att hitta och det måste gå fort – kunderna ställer höga krav på navigeringen.

– På den nya webbplatsen följer vi kundernas beteende och prioriterar innehållet efter deras behov. Vi har också studerat hur företag i mer serviceorienterade branscher bygger sina webbplatser, och där har vi hämtat mycket inspiration. Ett exempel är att studenterna kan chatta med vårt servicecenter direkt på sajten. AF Bostäder har valt bort att använda appar för sina tjänster, och istället byggt hela webbplatsen så att den passar mobila enheter. Företaget vill att kunderna ska hitta allt de behöver på en och samma plats.

– Nu har vi lanserat den webbplats som studenterna har efterfrågat, säger Monika Frank. Vi har också baserat den på vår nya grafiska profil och kommunikation, så att vi slår an samma ton överallt där studenterna möter oss. Dessutom har vi skapat en plattform för att engagera både servicepersonal och studenter mer i den fortsatta utvecklingen av webbplatsen. Nu eftersträvar vi kontinuerlig förbättring. – Den nya webbplatsen har publicerats på en ny domän med vårt fullständiga företagsnamn – afbostader.se, säger Monika Frank. Samtidigt har vi ändrat alla våra e-postadresser till namn@afbostader.se. Den tidigare adressen afb.se kommer fortfarande att peka kunderna rätt, men vi väljer att inte kommunicera den eftersom vi ibland blir förväxlade med organisationer som har liknande förkortningar. Framöver kommunicerar vi enbart vårt fullständiga namn.


Senast uppdaterad 15 maj, 2017
Monika Frank
Monika Frank
Kommunikatör

För studenter

Marathon marathon blir ny lundensisk tradition

I september 2019 invigdes det nybyggda bostadsområdet Marathon med ett alldeles eget motionslopp. Marathon marathon är en lundensisk mara som mäter 42 195 decimeter och går i mål i Athen i AF Borgen. Premiärloppet arrangerades tillsammans med LUGI Motion.

För studenter

Studenter och bovärdar fixar ytor för trivsel

AF Bostäder strävar varje år efter att öka sin kundnöjdhet. Ett vanligt önskemål från studenterna är fler rum för studier, aktiviteter och samvaro. Nu satsar AF Bostäder på fler trivselytor. I samarbete mellan studenter och bovärdar växer läckert inredda utrymmen fram, avsedda för bland annat loungehäng, pingis och plugg.

För studenter

Lund – om studenten själv får välja

AF Bostäder bevakar kontinuerligt studentbostadsmarknaden för att kunna hålla en balanserad expansionstakt. Aktörerna är många och studentbostadsmarknaden styrs av utbud, efterfrågan och kundernas önskemål. Lund lockar med bra boende och ett av världens bästa universitet. Lika viktig är gemenskapen i Studentlund – Sveriges bästa studentliv.

För studenter

Studentlyckan först med all inclusive

Bredband, värme och vatten ingår redan i AF Bostäders hyror. Att inkludera även elen är både efterfrågat av studenterna – och fördelaktigt. Nu görs en omläggning, ett område i taget, och Studentlyckan är först ut med grön el inkluderad.

För studenter

Bättre info om psykisk ohälsa

Den psykiska ohälsan ökar bland studenter. Därför har AF Bostäder startat informationsprojektet "hjälp". Målet är att både medarbetare och studenter ska få mer kunskap om psykisk ohälsa och bättre verktyg för att kunna hjälpa drabbade.

För studenter

Ny hyressättning för rättvisa hyror

AF Bostäder har tagit fram en ny hyresmodell baserad på hur kunderna värderar sitt boende. Skiftet till de nya hyrorna inleddes 2019, efter avtal med Hyresgästföreningen, och kommer att pågå under flera år. Tack vare lyhördhet och noggranna förberedelser kan förändringen genomföras bekymmersfritt för kunderna.

För studenter

10 år med certifieringar ger kunderna trygghet

För att studenterna ska ha så mycket arbetsro som möjligt i sina hem, började AF Bostäder 2008 att certifiera sina entreprenörer. Certifieringen skapar trygghet för kunden och bättre förutsättningar för entreprenören.

För studenter

Älskade korridor?

De flesta som bor på korridor trivs utmärkt, men nya studenter vill hellre bo i lägenhet – om de själva får önska. AF Bostäder utreder vad det beror på och testar samtidigt nya sätt att öka hemkänslan på korridor.

För studenter

Nu lyfter vi AF-borgen, hjärtat i Lunds studentliv!

Efter många år av växande verksamhet väntar en efterlängtad och lokalt finansierad ombyggnad av AF-borgen. AF Bostäder är självfallet med och bidrar.

För studenter

Korridorliv med internationell touch

Lunds universitet har en jämförelsevis hög andel internationella studenter. En femtedel av AF Bostäders hyresgäster kommer från andra länder och de internationella studenterna bor, och trivs, gärna på korridor.

För studenter

Stolt sponsor av Lundapride!

Hos AF Bostäder ska alla känna sig lika välkomna. Företaget tar tydlig ställning för allas lika värde och rättigheter, och var därför delaktig i Lundapride.

För studenter

500 studenter bjöds in till Lundaloppet 2018

AF Bostäder arbetar gärna för att minska stillasittandet och öka rörelseglädjen hos både medarbetare och hyresgäster. I maj 2018 bjöds hela 500 studenter in att springa Lundaloppet tillsammans med AF Bostäder.

För studenter

Ny underhållsplan sätter kundnöjdhet i fokus

AF Bostäder har under 2017 tagit fram en ny underhållsplan som ska användas till att förutse, simulera, kostnadsberäkna och planera kommande underhåll. Det viktigaste är att genomföra projekten med bibehållen kundnöjdhet.

För studenter

Lund – Sveriges bästa studentstad

AF-familjen och Studentlund erbjuder ett studentliv som är unikt i Sverige. Den starka relationen till studentlivet är en framgångsfaktor och engagemanget är stort.

För studenter

Så sätts hyran

Hyran sätts i två steg. För det första handlar det om att hyresintäkterna ska täcka AF Bostäders kostnader. För det andra handlar det om hur kostnaderna ska fördelas på de enskilda bostäderna.

För studenter

Rent, snyggt och tryggt!

För många av studenterna är bostaden hos AF Bostäder det första egna hemmet. Att de kan känna sig trygga är helt avgörande för upplevelsen av studentboendet – och högt prioriterat av AF Bostäder.

För studenter

Bomben – studentens röst på AF Bostäder

AF Bostäder har en egen studentbostadsombudsman, även kallad Bomben. Bomben ansvarar för studenternas inflytande i boendefrågor.

För studenter

AF-familjen står för Sveriges bästa studentliv

Studenternas bästa är det bästa för Lund. Studenterna är vår uppdragsgivare och genom att fortsätta stärka relationerna med AF-familjen och Studentlund kan vi fortsätta leverera bra produkter och tjänster.

För studenter

Störst går inte först!

För att stå i vår bostadskö ska du vara antagen vid Lunds universitet, och studera aktivt (och helst flitigt). De årliga studiekontrollerna frigör ett stort antal bostäder åt aktiva studenter.

För studenter

Ny inredning underlättar städning och källsortering

Sedan 2005 driver vi projektet Rent och snyggt – en ambitiös satsning för att hålla trivseln i korridorboendena på toppnivå.

För studenter

Egendesignat kundsystem gör livet lättare för studenterna

Varje år byter 3 000 lägenheter och korridorrum hyresgäst. Med så stor och intensiv administration krävs marknadens bästa teknik för att kunna erbjuda studenterna bästa tänkbara service.

För studenter

Karnevalens huvudsponsor – ett företag mitt i studentlivet

2014 fick AF Bostäder äran att stå bakom karnevalen i rollen som huvudsponsor. Ett rent nöje för ett bostadsföretag mitt i studentlivet.

För studenter

7 500 hyresgäster fick världens snabbaste bredband

Ett viktigt skäl till att studenter gärna bor hos oss är att IT-infrastrukturen sedan många år håller högsta kvalitet. Därför började vi 2013 erbjuda upp till 1 Gbit per sekund - utan extra kostnad!