Magasinet - startskottet för vår byggboom

På attraktivt läge i Lunds centrum, bygger AF Bostäder Nya Magasinet. Det nya huset som rymmer 77 lägenheter, erbjuder en ny bostadstyp – Kompislägenheten.

På en av Lunds mera centrala fastigheter, dubbleras nu antalet studentbostäder. Till Magasinets befintliga 81 studentbostäder läggs ytterligare 77 lägenheter i nya Magasinets sju våningsplan. Lägenheterna som varierar i storlek mellan två och fyra rum och kök, är klara för inflyttning den 1 januari 2012. 

Flertalet lägenheter är anpassade för en ny och växande målgrupp – studiekompisarna. Släktskapet med det traditionella korridorboendet är tydligt. Lägenheternas sovrum är i fokus och har utvecklats för att klara såväl nattvila som studier och besök. Sovrummen som i den enskilda lägenheten oftast är lika stora, mäter ca 10 kvm. De gemensamma funktionerna för entré, kök och bad har samlats på en begränsad men effektiv yta i lägenheten. Resultatet på Nya Magasinet är kompislägenheter för främst två men ibland också för tre eller fyra kompisar. Gemensamt för alla lägenheter på Nya Magasinet är att en är hyresgäst och att övriga är inneboende.

Sammanlagt erbjuder Nya Magasinet inte mindre än elva lägenhetsvariationer. De 13 tvåplanslägenheterna med sovloft under snedtaket på plan sju, erbjuder de kanske mest spännande planlösningarna.

I husets övriga utrymmen finns gemensamma balkonger, lägenhetsförråd och tvättstuga. I gatuplan finns dessutom en stor invändig cykelparkering med personligt cykelställ för varje boende i huset. Mellan huskropparna anläggs en trivsam utemiljö med den i studentsammanhang obligatoriska grillplatsen. 

Magnus Cederberg
Fastighetsutvecklingschef