Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

Så frostar du av frysen


Att frosta av frysen regelbundet är bra av flera anledningar: Din mat håller längre, din frys mår bättre och du sparar el. Ja, och så blir ju frysen fräschare på insidan såklart. Det är också ett bra tillfälle att rensa ut utgångna matvaror.

Gör så här:

  1. Stäng av frysen och låt dörren stå öppen.
  2. Töm frysen. Lägg frysvarorna i kylskåpet (gärna med kylklampar) alternativt i vasken.
  3. Lägg en handduk på golvet framför frysen och ställ fram en ugnsplåt eller annat grunt kärl som smältvattnet kan rinna ut i. Håll koll på smältningen och töm kärlet
    med jämna mellanrum.
  4. Hacka aldrig bort isen, du kan skada frysen.
  5. När all is är borta, tvätta av frysen och tätningslisterna med ljummet vatten och diskmedel, och torka noga för att undvika ny isbildning.
  6. Diska ur fryslådorna och torka av även dessa ordentligt.
  7. Stäng dörren och starta frysen igen på -18°. Avvakta en stund, sätt sedan in alla lådor och frysvaror igen.

Senast uppdaterad 29 februari, 2024