Anmälan till bostadskön


Vad kul att du vill bo i en studentbostad hos oss! Du är välkommen att anmäla dig till bostadskön när du är antagen till minst halvtidsstudier vid Lunds universitet och är medlem i Studentlund. Här förklarar vi i tre enkla steg hur det går till.

För att få stå i AF Bostäders bostadskö behöver du uppfylla studie- och medlemskravet enligt våra Kö- och hyresvillkor.

Är du ny student (novisch) vid Lunds universitet ht 2018? Klicka här för att läsa mer om vad som gäller för just dig. 

1. Invänta antagningsbesked 

Studiekravet innebär att du ska bedriva aktiva studier vid Lunds universitet. Som ny student ska vara antagen till minst halvtidsstudier (15 högskolepoäng) vid Lunds universitet då du anmäler dig i bostadskön. Antagningen ska avse den termin till vilken du söker bostad. Bedriver du redan aktiva studier skall dessa vara registrerade i Ladokregistret. Samma poängkrav gäller här. Lägre studietakt eller studier vid annan högskola är inte tillräckligt för en plats i bostadskön.

2. Bli medlem i Studentlund

Medlemskravet uppfylls när du blir medlem i Studentlund och samtidigt blir medlem i en nation som tillhör Studentlund. 

3. Anmäl till bostadskön

Anmälan består av ett webbformulär, en sk. bostadsansökan, som går fort att fylla i. Vanligtvis godkänns din bostadsansökan direkt vilket gör att du med hjälp av din kötid, som motsvarar tidpunkten för anmälan, kan söka bostad redan efter några minuter. Observera att felaktigt lämnade uppgifter gör att du förlorar din plats i kön och att du kan spärras från att göra en ny anmälan.

Gör en bostadsansökan


Senast uppdaterad 17 juli, 2018