Korridorlivet


Vill du ha ett roligt, socialt och tryggt boende mitt i studentlivet? Bo på AF Bostäders populära korridorer!

Det sägs att om man inte har bott på korridor, då har man inte pluggat. När du bor på korridor bor ni flera tillsammans – alla med eget rum, egen toalett och egen dusch (med mycket få undantag). De boende i en korridor delar kök och umgängesytor. Här har du alltid någon att prata med, alltid någon att hänga med, plugga med eller laga mat tillsammans med. Att bo på korridor ger tusen glada stunder och massor av härliga minnen att bära med sig genom livet. Här formas livet, här inleder man relationer, startar familj och startar företag. Här organiseras studentaftnar, här planeras gillen och här föds de bästa idéerna till både spex och karneval. Ett perfekt boende för dig som vill göra bra studieresultat och hitta vänner för livet.

Korridorrum - varför heter det så?

Ordet ”korridor” kommer av att rummen ofta ligger längs en gemensam korridor med kök och umgängesytor i slutet av korridoren. Numera kan ett korridorboende se ut i princip hur som helst. Ibland ligger lägenheterna runt om de gemensamma ytorna och ibland kan planlösningen ha nivåskillnader och öppna våningsplan. Hur det än ser ut lever namnet ”korridor” kvar.

Hur funkar det?

Det funkar jättebra! I ett korridorboende bor ni flera stycken. Alla har sin egen lilla lägenhet med avskildhet för privatliv, studier och vila, samt egen dusch och toalett. Kök och vardagsrum är gemensamma ytor som du delar med de andra hyresgästerna, och som ni sköter om tillsammans. Det är lite som att bo på hotell, fast du får städa själv och göra din egen frukost.

Vi har korridorer i en mängd utföranden och storlekar – med plats för mellan 2–26 studenter. Kök och umgängesytor är anpassade efter hur många man är, det vill säga ju fler ni är desto fler spisar, kylskåp, kökshyllor och sittplatser. Du har dina egna hyllor och utrymmen i kyl och frys. Även tvättstugorna dimensioneras efter antalet hyresgäster så att de är lättillgängliga för alla som bor hos oss. I ditt eget rum finns plats både för att sova och plugga och hänga med kompisar. Alla korridorrum har (med mycket få undantag) ett alldeles eget badrum med egen toalett.

Snabbt bredband

När du bor på korridor får du, precis som alla våra hyresgäster, ett snabbt bredband på upp till 1 Gbit/sekund i din lägenhet. Bredbandet ingår i hyran och du behöver inga tilläggstjänster. Fram med datorn, koppla in ethernetkabeln, tuta och kör! Läs mer här

Ingår möbler? Nej. Eller ja.

Vi erbjuder korridorrum både med och utan möbler. Att hyra med möbler kan vara praktiskt om du inte har några egna möbler, eller om du har långt att resa mellan Lund och din hemort. Rummet är färdigmöblerat med säng, sängbord, skrivbord, arbetsstol och hylla. Sedan piffar du själv med egna lampor och prylar och tavlor (och fler möbler om du vill). Möblerna du hyr ska finnas kvar i rummet den dagen du flyttar ut. När du söker bostad här på vår webb står det tydligt ifall bostaden är möblerad eller ej.

Varför trivs alla så bra?

Vi jobbar stenhårt för att våra studentbostäder ska vara Sveriges bästa. Stämningen är på topp och i våra kundundersökningar får trivseln ibland betyg som motsvarar en charterresa till solen. Vi fortsätter jobba för hög trivsel, ett arbete som handlar om alltifrån hög säkerhet, trevliga entréer, bra belysning och ordning i cykelställ till superfokus på miljöfrågor, bra avfallssortering och fungerande städning. Så kallad helhetssyn. Dessutom utser vi varje år massor av smarta, sunda, glada och trevliga korridorkontakter som hjälper oss med trivseln.

Bovärdar och korridorkontakter

På varje bostadsområde har vi en bovärd som ansvarar för bland annat besiktning, löpande servicefrågor, säkerhetsfrågor, miljöhantering med mera. Bovärden träffar du ofta, han eller hon arbetar dagligen på ditt område och finns nära till hands när du behöver fråga om någonting.

Korridorkontakter utses bland våra hyresgäster och finns i de flesta korridorerna. Korridorkontakten träffar bovärden regelbundet för att hjälpa till med information, hälsa nyinflyttade hyresgäster välkomna, informera om trivselregler, ansvara för gemensamma frågor och föra korridorens talan.

Korridorkontakt kan du bli när du bott hos oss i en termin. Som ersättning får du bland annat lägre hyra, ett skriftligt och detaljerat tjänstgöringsbetyg samt möjlighet att använda din bovärd som referens när du söker jobb. 

Våra temakorridorer

På senare år har vi utvecklat korridorboendet med speciella temakorridorer, något som blivit riktigt populärt. Idag har vi två stycken och vi planerar för fler så snart vi har möjlighet. Har du egna förslag på bra teman för korridorboende är du välkommen att höra av dig.

Idag erbjuder vi en internationell korridor och en drogfri korridor. Den internationella passar dig som har hög studiemotivation med intresse för andra kulturer och internationella studier. Den drogfria korridoren är till för dig som vill bo i en miljö som är garanterat fri från alkohol och droger.

Så tycker några av våra hyresgäster

Så här svarar några av våra hyresgäster på frågan varför de valde korridorrum. Enkäten gjordes i maj 2014.

  • Jag valde korridorboende för jag var ny i Lund, kände inte många i staden. Jag ville verkligen uppleva hur det är att bo i en korridor. Jag trodde att jag bara skulle klara det i ca 1 år, men nu har jag bott här i 3 år och stormtrivs! Väldigt kul att bo ihop med olika personer som är i samma situation (studenter).
  • Jag valde korridorboende för gemenskapen. Träffa vänner utanför sin utbildning. Ensamt att bo själv.
  • Det bästa med korridorboendet är att man aldrig känner sig ensam. Perfekt att man kan välja när man vill vara social i vardagsrummet och när man vill vara ensam.
  • Det bästa med korridorboendet är att man alltid har någon i närheten, tryggheten, får umgås med personer man annars inte hade umgåtts med, träffa utbytesstudenter, sammanhållningen, alltid kunna få hjälp av någon.
  • Det bästa med korridorboendet är att man träffar nytt folk, både från Sverige och utlandet.
  • Det bästa med korridorboende är att man får bo med jämngamla kompisar. Träffa nya vänner. Blir som en extra familj.
  • Socialt, billigt, rymligt, bra service, smidigt.

 


Senast uppdaterad 1 februari, 2017