Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Studentkorridor


Vill du ha ett roligt, socialt och tryggt boende mitt i studentlivet? Då kan vi rekommendera korridorboendet. Ett perfekt boende för dig som vill göra bra studieresultat och hitta vänner för livet!

Att bo i en studentkorridorkorridor ger tusen glada stunder och massor av härliga minnen att bära med sig genom livet. Här formas livet, här inleder man relationer, startar familj och startar företag. Här organiseras studentaftnar, här planeras gillen och här föds de bästa idéerna till både spex och karneval. Det sägs att om du inte har bott på korridor, då har du inte pluggat ”på riktigt”. Så, det vill du inte missa!

En studentkorridor är inte alltid en korridor

Ordet ”korridor” kommer av att rummen ofta ligger längs en gemensam korridor med kök och umgängesytor i slutet av korridoren. Numera kan ett korridorboende se ut i princip hur som helst. Ibland ligger rummen runt om de gemensamma ytorna och ibland kan planlösningen ha nivåskillnader och öppna våningsplan. Hur det än ser ut lever namnet korridor kvar.

Korridorkontakt

De flesta korridorer har korridorkontakter som hälsar nya hyresgäster välkomna, informerar om husregler, ansvarar för gemensamma frågor och för korridorens talan. Läs mer om korridorkontakter här.

Gemensamt ansvar

Att bo på korridor är inte bara kul. Det ställs högre krav på de boende jämfört med eget boende och bovärden gör regelbunden tillsyn i korridoren. Alla som bor på korridor har ett gemensamt ansvar att hålla snyggt och rent i de gemensamma utrymmena.

  • Veckostädning: Utsedda köksvakter ansvarar för veckans städning t.ex. gå ut med soporna och rengöra golvet. Städschema. Veckostädning. Avfallssortering
  • Storstädning: Sker åtminstone en gång per termin (maj och december) och besiktigas av bovärden. Storstädning
  • Husregler: Följ husreglerna och bidra till korridorens trivsel. Husregler.
  • Felanmälan: Anmäl fel i gemensamma utrymmen t.ex. stopp i köksvask eller ohyra. Felanmälan.
  • Brandsäkerhet: Förvara inga föremål i de gemensamma utrymmena, det kan förhindra vid ev. utrymning. Vid brand, utrym och bege dig till återsamlingsplats enligt utrymningsplan som finns i korridoren. Brandsäkerhet

Åldersgräns

Efter önskemål från hyresgästerna har AF Bostäder en åldersgräns för korridorboende. Hyresgäster som blir 35 år under hyresförhållandet, påverkas inte.

Lediga korridorrum

Här kan du se vilka korridorrum som är lediga för uthyrning just nu


Senast uppdaterad 21 december, 2022