Korridorlivet


Vill du ha ett roligt, socialt och tryggt boende mitt i studentlivet? Då kan vi rekommendera korridorboendet!

Det sägs att om en inte har bott på korridor, då har en inte pluggat på riktigt. Huruvida det stämmer eller ej överlåter vi till dig att avgöra, men att bo på korridor är verkligen att vara mitt i Lunds studentliv. Att bo på korridor ger tusen glada stunder och massor av härliga minnen att bära med sig genom livet. Här formas livet, här inleder man relationer, startar familj och startar företag. Här organiseras studentaftnar, här planeras gillen och här föds de bästa idéerna till både spex och karneval. Ett perfekt boende för dig som vill göra bra studieresultat och hitta vänner för livet.

AF Bostäders korridorer

Vi har cirka 300 korridorer i en mängd utföranden och storlekar. På Spolegatan 13 (Magasinet) finns några mindre korridorer med 2-3 rum. I resterande korridorer bor 5-26 studenter tillsammans, varav de större benämns som dubbelkorridorer (två korridorer delar på ett gemensamt kök). Kök och vardagsrum är gemensamma ytor som du delar med de andra som bor i korridoren, och som ni sköter om tillsammans. Det är lite som att bo på hotell, fast du får städa själv och göra din egen frukost.

Ordet ”korridor” kommer av att rummen ofta ligger längs en gemensam korridor med kök och umgängesytor i slutet av korridoren. Numera kan ett korridorboende se ut i princip hur som helst. Ibland ligger lägenheterna runt om de gemensamma ytorna och ibland kan planlösningen ha nivåskillnader och öppna våningsplan. Hur det än ser ut lever namnet korridor kvar.

AF Bostäders korridorrum

De cirka 3000 korridorrummen varierar i storlek och utförande. Alla har sitt eget lilla rum med avskildhet för privatliv, studier och vila, samt egen toalett. Merparten egen dusch. Du har dina egna hyllor och utrymmen i det gemensamma kökets kyl och frys.

Vi erbjuder korridorrum både med och utan möbler. Att hyra med möbler kan vara praktiskt om du inte har några egna möbler, eller om du har långt att resa mellan Lund och din hemort.

Korridorkontakter

Korridorkontakter utses bland våra hyresgäster och finns i de flesta korridorer. Korridorkontakten träffar bovärden regelbundet för att hjälpa till med information, hälsa nyinflyttade hyresgäster välkomna, informera om trivselregler, ansvara för gemensamma frågor och föra korridorens talan. Läs mer om korridorkontakter här.


Senast uppdaterad 31 maj, 2018