För studenter

AF-familjen står för Sveriges bästa studentliv

Studenternas bästa är det bästa för Lund. Nyckeln är vår snart 200 år långa relation till Lunds studentliv. Studenterna är vår uppdragsgivare och genom att fortsätta stärka relationerna med AF-familjen och Studentlund kan vi fortsätta leverera bra produkter och tjänster.

För studenter

Störst går inte först!

För att stå i AF Bostäders kö ska du vara antagen vid Lunds universitet, och så länge du bor kvar ska du studera aktivt (och helst flitigt). De årliga studiekontrollerna frigör ett stort antal bostäder åt aktiva studenter.

Vi utvecklar

Kämnärsrätten – här formar AF Bostäder en ny stadsdel

AF Bostäder har som mål att ta fram bostäder åt ytterligare 1 250 studenter till 2021. Fokus ligger på nybyggnation och AF Bostäder får en allt större roll som stadsutvecklare. Med jättesatsningen på Kämnärsrätten växer en förnyad stadsdel fram. Central i planeringen är ”Campuskilen” – områdets nya pulsåder. Här står trivseln i fokus.

Vi utvecklar

Fyrklöverhusen på Gylleholm får nytt liv

På lilla Gylleholm finns 48 ettor inrymda i Hans Westmans berömda fyrklöverhus från 1966. Gylleholm är älskat och när övriga fyrklöverhus ska rivas ser AF Bostäder ett värde i att bevara området intakt.

Med sikte på hållbarhet

Halverad värmeförbrukning

AF Bostäder fortsätter att optimera energianvändningen i det äldre fastighetsbeståndet. Som del av satsningen har AF Bostäder installerat sin första geotermianläggning i en av fastigheterna på Kämnärsrätten – och redan halverat fastighetens värmeförbrukning.

Med sikte på hållbarhet

AF Bostäder säger: Don’t waste the waste!

När AF Bostäder förstod att bovärdarna lade uppskattningsvis 2–3 heltidstjänster per år på att hålla ordning på sopstationerna, då föddes informationskampanjen ”Don’t waste the waste”.

Med sikte på hållbarhet

En svensk klassiker? Nej, en Lundaklassiker!

Om medarbetarna mår bra, då mår AF Bostäder bra! Därför satsar AF Bostäder stort på friskvård, glädje och gemenskap.

För studenter

Ny inredning underlättar städning och källsortering

Sedan 2005 driver AF Bostäder projektet Rent och snyggt – en ambitiös satsning för att hålla trivseln i korridorboendena på toppnivå.

Vi utvecklar

Vegalyckan - dubbel lycka med bostäder och skola!

I november 2015 invigde AF Bostäder Vegalyckan, ett resultat av klokt och finurligt samarbete med Lundafastigheter. Här samsas förskola och grundskola med nya bostäder för upp till 172 studenter – i samma byggnad. Och alla stormtrivs!

Med sikte på hållbarhet

Grattis Bokompakt – ”Årets solcellsanläggning” 2015!

AF Bostäder och Bokompakt har tilldelats ”Skåne Solar Award 2015” i klassen ”Årets solcellsanläggning”.

För studenter

Ny webb för supermobila kunder

AF Bostäder är något av en pionjär vad gäller bostadsuthyrning på nätet och sedan många år är företagets uthyrning och tjänsteutbud i princip 100 % digitalt. Nu har webbplatsen fått ett välkommet lyft.

För studenter

Egendesignat kundsystem gör livet lättare för studenterna

Hos AF Bostäder byter 3 000 lägenheter och korridorrum hyresgäst varje år – de flesta vid terminsstarterna. Med så stor och intensiv administration krävs marknadens bästa teknik för att kunna erbjuda studenterna bästa tänkbara service.

För studenter

Karnevalens huvudsponsor – ett företag mitt i studentlivet

2014 fick AF Bostäder äran att stå bakom karnevalen i rollen som huvudsponsor. Ett rent nöje för ett bostadsföretag mitt i studentlivet.

För studenter

7 500 hyresgäster fick världens snabbaste bredband

Ett viktigt skäl till att studenter gärna bor hos AF Bostäder är att IT-infrastrukturen sedan många år håller högsta kvalitet. När det blev dags för ett skifte 2013, tog AF Bostäder det självklara steget upp till 1 Gbit per sekund.