Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
Karta över bostadsområdet Visa bildspel
  • Kämnärsvägen 17-55

  • Pingisbord och två studenter som spelar bordtennis

    Spelrum på Kämnärsvägen 49 F

  • Hobbyrum på Kämnärsvägen 37

  • Grovavfallsstation "Gröna rummet" på Kämnärsvägen

  • Flygfoto Kämnärsvägen 17-55

Kämnärsrätten

Kämnärsvägen 17-55 (udda nummer)

Lunds skönaste campusmiljö

På Kämnärsrätten hittar du några av våra mest omtyckta studentbostäder. Kvarteren bildar tillsammans med intilliggande studentbostadsområden en av Sveriges största och mest trivsamma campusmiljöer. Kämnärsrätten är välkänt för sitt behagliga boende, sin vackra grönska och sina många, stora träd. 

Kämnärsrätten består av fem kvarter med charmigt planerade lamellhus i varierande höjd, delvis med loftgångar. Här finns 489 rymliga bostäder om 2–4 rum och kök, stora vindskyddade gårdar, ängsplanteringar, grillplatser och flera lekplatser. Kvarteren med lamellhus passar bra för dig som har familj eller vill dela din bostad med vänner.

Samtliga bostäder har kök, egen dusch och toalett, och närhet till tvättstuga. Du har även tillgång till spelrummet på Kämnärsvägen 49 F med pingisbord, biljardbord och darttavla, och till hobbyrummet på Kämnärsvägen 37. Kämnärsrätten är genomgående grönt och lummigt, och genom hela området växer Campuskilen fram, ett nyanlagt gångfartsområde som slingrar sig från Delphi i väster till Park i öster. Här hittar du gott om aktivitetsmöjligheter som utegym, boulebana, pingisbord och sköna ytor för både grill och chill.

På Kämnärsrätten bor du med närhet till Lunds tekniska högskola och Ekonomihögskolan. Nationsliv, universitetets institutioner och Lunds centrala delar ligger inom bekvämt cykelavstånd. I närområdet finns bland annat mataffär, apotek, paketutlämning, gym, simhall, grönområde och motionsspår.

I hyran ingår värme/vatten, förråd och internet på 1 Gb.

Hos AF Bostäder bor du i en rökfri miljö. Det innebär att rökning är förbjuden både i bostäder och i gemensamma utrymmen som till exempel trapphus och tvättstugor.

Området genomgår förändringar vilket kan medföra störningar från närliggande byggarbetsplatser, se pågående projekt.