Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

Vinnarna av student-mello 2024

8 mars, 2024

Ett stort grattis till studenterna på korridor Ällingavägen 5 A 1209–1216 som tog hem första priset i årets student-mello tävling med deras fantastiska bidrag ”My plate”.

🥇Förstapris

”My Plate”, av korridor Ällingavägen 5 A 1209–1216 på Vildanden.

Juryns motivering:

Bidraget imponerade med en hög grad av kreativitet och den egenskrivna låten har både en catchig melodi och en refräng som fastnar! Ni har lyckats fånga essensen av det (ibland så) frustrerande studentlivet på ett unikt sätt och era referenser till världen i stort ger bidraget en djupare mening. Genom att engagera hela korridoren har ni verkligen skapat ett minnesvärt mello-bidrag. Stort tack för er fantastiska insats och grattis till förstapriset!

Korridorens egen beskrivning av bidraget:

The song "My Plate", produced by Vildanden 5A 3rd floor corridor to the right, is an original song created by the compiled effort of our corridor, to encapsulate our frustration of everyday student life, in the form of our very true shared love for one specific plate, and the more abstract metaphor of the uncontrollable nature of the world and its inhabitants. The plate in question is one whose provision of comfort is not guaranteed after a long day at uni, but that can make or break your day. The production is Melodifestivalen-inspired, but also draws on many tiktok-specific characteristics in videography.

🥈Andrapris

"Hard rock hallelujah” av korridor Kämnärsvägen 71 H på Park.

Juryns motivering:

Med snygga specialeffekter, Lordi-inspirerade kostymer och en scenografi som förstärker låtens budskap, så levererar studenterna sitt proffsiga bidrag med stor inlevelse, vilket imponerade på juryn. Extra plus för användningen av pyro. Ett stort grattis till andrapristagarna!

🥉Tredjepris

”Ceilings” av Jessica på Ulrikedal.

Juryns motivering:

En innerlig och avskalad tolkning av "Ceilings", som berörde juryn. Ett fint utförande och vacker röst med mycket känsla. Stort grattis till ett välförtjänt tredjepris!


Samtliga tävlingsbidrag, inklusive AF Bostäders eget, finns tillgängliga på AF Bostäders Instagram och TikTok med hashtag #afbmello.