Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering

Värdeskapande arbetsplats


En trivsam arbetsmiljö där alla känner sig delaktiga är avgörande för framgång på jobbet. Tillsammans med våra medarbetare bygger vi en värdeskapande arbetsplats genom proaktivt agerande, välkomnande atmosfär och att visa uppskattning för både nytänkande och olikheter.

Såhär jobbar vi

Två personer övar HLR på en docka

Rätt hjälp kan rädda liv

När någon behöver hjälp är det viktigt att våga agera. Därför har alla på AF Bostäder lärt sig såväl första hjälpen och hjärt-lungräddning, som första hjälpen till psykisk hälsa.

Två studenter som går mot kameran. Den ena tittar in i kameran och går med en cykel. Den andra tittar på den första och bär en IKEA-kasse över axeln.

Premiär för hållbarhetsrådet

I AF Bostäders nystartade hållbarhetsråd möts representanter från hela företaget för att prioritera, planera, samordna och fördela hållbarhetsfrågor inom organisationen.

Två medarbetare på servicecenter står bakom disken och tittar glada in i kameran

Nysatsning på arbetsglädje och gemenskap efter pandemin

I februari 2022 avvecklades restriktionerna för covid-19, och det blev äntligen dags att återgå till en normal vardag. Den långvariga pandemin har haft stor påverkan både på företagskultur och välmående. Därför inleder företaget en nysatsning på arbetsglädje och gemenskap.

En grupp av sju medarbetare står runt två cyklar

Ny strategi för social hållbarhet

Sociala frågor som trivsel, trygghet och hälsa står högt på AF Bostäders agenda. En ny social hållbarhetsstrategi, med fokus på medarbetare och hyresgäster, ska se till att de sociala insatserna blir mer målinriktade.

De senaste sex Bostadsombudsmännen hos AF Bostäder står i en trappa

Bomben – länken till studentlivet

Bostadsombudsmannen – Bomben – är studenternas egen representant i AF Bostäders styrelse. Bomben är en direkt länk till Akademiska Föreningen och en viktig del av relationen till studenterna.

Omtanke, flexibilitet och nytänkande – vägen genom pandemin

Under pandemin har AF Bostäders kärnverksamhet fungerat bra, men restriktioner och hemarbete har påverkat företagskultur och välmående. Nu ligger fokus på att hitta en bra balans mellan ett flexibelt arbetsliv och en stark gemenskap.

Medarbetare som cyklar på en väg kantad av grönska och vinkar till kameran

Lunds mest cykelvänliga arbetsplats!

AF Bostäder vann 2020 Lunds kommuns tävling Cykelvänlig arbetsplats. Enligt motiveringen har AF Bostäder jobbat aktivt för att skapa en cykelkultur och ska ses som en inspiration för andra.

Man ser ryggen på flera medarbetare som rider på islandshästar som går i en lång rad genom ett kalhygge

Friskvård i fokus under pandemin

Att må bra i kroppen är en förutsättning för god psykisk hälsa. Därför har AF Bostäder satsat på coronaanpassad friskvård under pandemin.


Senast uppdaterad 31 oktober, 2023