Gå vidare till innehåll Gå vidare till navigering
""

Tre snabba frågor till vår nya bostadsombudsman

21 september, 2023

Välkommen Alva Carmesund, AF Bostäders nya bostadsombudsman ”bomb” under hösten 2023 och våren 2024. Här är tre snabba frågor till dig!

Fråga 1: Varför valde du att bli studenternas förtroendevalda representant hos AF Bostäder?

Svar: Under mitt extrajobb som studentmedarbetare på AF Bostäders servicecenter insåg jag att jag ville engagera mig ännu mer för studenternas bostadssituation.

Fråga 2: Vad ser du mest fram emot under ditt år som Bomb?

Svar: Jag vill fördjupa min förståelse för det som är viktigt för studenter när det gäller deras boende, både nationellt och lokalt. Dessutom ser jag fram emot att vara med och påverka AF Bostäders verksamhet. Eftersom jag började plugga under coronapandemin vill jag också utforska Lunds studentliv mer och träffa människor som studerar olika ämnen.

Fråga 3: Har du några tips till studenterna som bor hos AF Bostäder?

Svar: Om du känner dig nervös inför din besiktning, tveka inte att prata med din bovärd. Alla bovärdar jag har träffat är otroligt trevliga och hjälpsamma. Dessutom vill jag påminna alla som bor eller står i kö hos AF Bostäder om att ni kan få en termins dispens från kö- och hyresvillkoren. Det kan hjälpa dig om du till exempel missar en större tenta, ska ta studieuppehåll eller göra en utbytestermin. Slutligen vill jag uppmana alla studenter att värna om sin psykiska och fysiska hälsa. Det är viktigast av allt.